Од утре до 9 мај во ВИП Арена „Борис Трајковски“ во Скопје ќе се одржи 30. јубилејно издание на Саемот на книгата 2018, на кое ќе се претстават 70-тина издавачки куќи од Македонија и од регионот, односно Србија, Црна Гора, Косово, Албанија.

Саемот се организира под покровителство на Министерството за култура.

Во Промотивниот центар на саемот секој ден од утре до затворањето, ќе се одвиваат различни настани, промоции, дружби со автори, семинари.

Во рамките на Саемот издавачките куќи ќе нудат свои изданија со попусти до 70 отсто.

На барање на Скопски Саем, ЈСП Скопје воведе две нови автобуски линии во периодот на одржување на саемот од различни краеви на Скопје со број 100/1 и 200/1 кои ќе водат до “Борис Трајковски”.

Работното време на Саемот е од 10 до 20 часот, а цената на билетите за влез е 30 денари.