Во една од бомбите објавена денеска во судница за случајот „Титаник“, меѓу Мартин Протоѓер и Гордана Јанкулоска во 2011, пред тогашните избори, се редат навреди за тогашниот републички јавен обвинител Љупчо Шврговски, а сегашен адвокат на Сашо Мијалков.

– Абе овој Шврговски, ова копиле скапано. Да му е..м мајката, по допрен глас ќе постапувал за сторијата на „А1“. Четири месеци чекам за „Надеж“, предмет да отвори. Тој работи за СДСМ. Чист случај за апсење има за Наташа Савова и ништо не прави – и вели Протоѓер на Јанкулоска.

Таа пак му вели дека таа помислила дека само отворил предмет, а потоа да го затвори. На ова Протоѓер уште понервозно и враќа дека тој бил човек на СДСМ и додава дека ќе му каже на Сашо Мијалков да го стегне.

Во претходните разговори Јанкулоска и Протогер зборуваат за аферата „Списоци“ која ја објави тогашната телевизија „А1“, односно за тоа дека вработените во државна администрација треба да обезбедат по 15 гласачи. Првично се смеат додека разговараат, но потоа се забележува дека стануваат нервозни, па одлучуваат да ги тужат новинарките.

– Нема начин како да се бориме против овие „А1“, „Време“ и „Шпиц“. Мора да ги тужиме – вели Протоѓер.

Јанкулска му сугерира да ја тужат новинарката Сашка Цветковска за лажно претставување.

Во наредните разговори Протоѓер се смирува, па и вели на Јанкулоска „Зборев со Шрговски, ќе го биде ова, ама ај ќе зборуваме“.

Набрзо по откривањето на аферата Шврговски ја затвори истрагата бидејќи наводно немало докази за злоупотреби од ВМРО-ДПМНЕ.