Видеоснимка која, наводно, покажува дека милитанти на Исламската држава убиваат 25 луѓе во амфитеатарот на античкиот град Палмира во Сирија, е објавена на интернет. Снимката го покажува убиството на војници кои се борат за режимот на претседателот Башар ал-Асад, а беа заробени во Хомс. Таа беше раширена на веб-страници за кои се знае дека се поврзани со милитантите на Исламската држава. Од фотографиите од видеоснимката се гледа дека убијците се млади, можеби во раните тинејџерски години. Тие се фотографирани како држат оружје и носат пустински маскирни униформи и кафеави марамчиња.

Снимките од блиску на кои војниците се на колена, а рацете им се врзани зад грб, се чини дека покажуваат дека биле тепани. Стотици луѓе во цивилна облека на снимката се прикажани како седат и го гледаат убиството на скалите пред сцената, а во заднината има големо знаме на ИД. Еден човек кој стои пред знамето се обраќа на собирот, пред да биде дадена команда, а осудените војници да бидат убиени истовремено со истрел во главата од младите убијци кои стојат директно зад нив.
Не е познато кога била направена снимката, но тоа не е прво такво убиство во познатиот римски амфитеатар.