Фото: Влада на РСМ

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски информираше дека тим од МВР веќе се упатиле кон Бугарија, за да помогнат во истрагата за несреќата.

„По телефонскиот разговор со мојот бугарски колега Бојко Рашков, тим на Министерството за внатрешни работи предводен од помошник директорот на униформирана полиција, а составен од претставници на Секторот за сообраќајната полиција и Одделот за криминалистичко-технички испитувања и вештачења веќе е на пат за Бугарија и стои на располагање за помош и поддршка на бугарските колеги. Очекувам брза и сеопфатна реакција на надлежните служби“, напиша Спасовски на Фејсбук, и изрази сочувство до семејствата на загинатите.

Во автобуската несреќа во Бугарија, загинаа 45 лица, помеѓу кои деца, членови на исто семсјтво, млади двојки.