Во буџетот има пари да се рализираат сите проекти кои се проектирани со него, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, по потпишувањето на договорот со Светска банка во Министерство за финансии.

„Приходите се согласно планираното. Наплатата оди одлично. Ребаланс се прави секогаш кога има потреба од тоа, состојбата се следи и кога ќе има одлука за ребаланс јавноста ќе знае“, рече Тевдовски.

Тој е задоволен од вкупните бројки за капитални расходи во буџетот.