Тензично е пред ТЦЦ „Плаза“ откако дојде до близок судир меѓу демонстрантите и полицијата. Тие успеаја да ја тргнат оградата пред полицискиот кордон.

Демонстрантите почнаа да фрлаат запалени факли, шишиња и камења кон полицискиот кордон.

Тие извикувајќи „Нема првада, нема мир“, од Собранието, од каде почна протестот, тргнаа кон полициската станица „Беко“, каде се наоѓаат демонстрантите што беа приведени синоќа.

Полицискиот кордон од пред ТЦЦ „Плаза“ заедно со еден воден топ се спушти кон демонстрантите и ги растера од улицата недозволувајќи им да се приближат кон полициската станица „Беко“. Во моментов демонстрантите стојат на крстосницата кај зградата „Палома Бјанка“.

По неколку мали блиски судири, во моментов, полицијата и демонстрантите стојат едни наспроти други, но ситуацијата е мирна.

Организаторите и лидерот на „Достоинство“ Стојанче Ангелов повикаа на мирни протести.

Демонстрантите пред малку почнаа да се повлекуваат од крстосницата кај „Палома Бјанка“ и да се движат кон зградата на Владата.