„Бе-Ем-Ве“ ја најави новата серја 3 со хибридна технологија.

Овој гигант за автомобили ја промовира технологијата „пауер е-драјв“ (Power eDrive). Со овој прототип е оставена можност за продолжување на времето што хибридните возила можат да го поминат во електричен режим на возење. Овој тип има значително посилен електромотор во споредба со сегашните модели и батерии со двојно поголем капацитет.

Тоа треба да придонесе електричните километри да влегуваат со околу две третини во пресметката за ефикасноста на идните хибридни возила на марката.