fbpx

ТЕ–ТО го доби спорот со „Топлификација“

-

Апелацискиот суд во Скопје донесе пресуда со која го одби тужбеното барање на „Топлификација“ АД за присилна наплата на побарувања врз основа на заеми, што „Топлификација“ АД ги дала на ТЕ-ТО АД, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на Македонската берза за хартии од вредност.

За овој предмет првостепениот суд еднаш донесе пресуда во корист на „Топлификација“ АД, на што ТЕ-ТО АД поднесе жалба во Апелацискиот суд, кој го врати предметот во Основен суд, кој повторно донесе иста пресуда како претходно. На втората жалба на ТЕ-ТО, Апелацискиот суд ја отфрлил тужбата од „Топлификација“ и пресудил во полза на жалителот.

ТЕ-ТО АД е когенеративна термоелектрана на природен гас во Скопје, со капацитет од 220 мегавати за производство на електрична енергија и 160 мегавати за производство на топлинска енергија.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
free online course
download samsung firmware
Download WordPress Themes
lynda course free download