Ако имаме успешни директори, ќе бидеме успешни како министри, а и како Влада, изјави денеска министерот за здравство, Арбен Таравари, на промоцијата на проектот „Добредојде бебе“, најавувајќи понатамошни промени на директорските функции во секторот што тој го води.

– Здравството треба полека да наоѓа луѓе кои знаат и умеат убаво да управуваат со здравствените институции. Затоа не брзаме, ќе најдеме најдобри решенија, само дајте ни малку време – рече Таравари.

Во врска со постапката за вработување гинеколог во Шуто Оризари, министерот за здравство рече дека гинекологот е избран, веќе е нострифицирана неговата диплома, има лиценца за работа од Лекарската комора и дека во тек е процедура за регистрација на приватна здравствена установа или консеционерство. Според Тараваи, процедурите ќе завршат за неколку недели.