Последниве неколку години, режисерот Квентин Тарантино објавува свои листи на најдобрите филмови за годината што завршува. Оваа година тој издвои само еден наслов, за кој вели дека е најдобриот филм за годинава.

Според Тарантино, најдобриот филм за годинава е „Лудиот Макс: Бесниот пат“ (Mad Max: Fury Road).

– Се двоумев дали да го гледам некое време бидејќи сметав дека Лудио Макс без Мел Гибсон не е добра идеја. Во свет каде постои Мел Гибсон, зошто би го најмиле Том Харди за улогата? Тогаш го изгледав филмот и си реков, одличен е. И Харди е добар во улогата, мора да признаам – вели Тарантино.