fbpx
Таг: зонско паркирање

таг: зонско паркирање

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

Во центарот на Скопје има значително поголема побарувачка на места за паркирање во споредба со капацитетот на постојните паркиралишта. ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), само во делот на паркинг зоните со кои стопанисува, во моментов забележува недостиг на 4.030 паркинг места. Од ова јавно претпријатие за „Мета.мк“ велат дека располагаат со 5.173 обележани паркинг места на сите отворени и...

Од 1 февруари почнува зонското паркирање во Б-зоната во Тетово

Од понеделник, 1 февруари, Јавното претпријатие кое управува со јавните паркиралишта во општина Тетово, ќе почне со спроведување на зонското паркирање, односно со наплата во зона Б. Оваа зона ги опфаќа споредните улици на градот -  Јане Сандански, Методија Андонов Ченто, Дервиш Цара, Мехмет Паша Дерала и улицата Димо Гавровски Кара. Максималното предвидено време за паркирање во оваа зона е шест часа...

Зонското паркирање во Тетово ги остави станарите без паркиралишта

Жителите што живеат во строгиот центар на Тетово, каде месецов се воведе зонско паркирање, нема каде да ги оставаат своите возила. Општина Тетово го ограничи времетраењето на паркирање до три часа и на станарите не им овозможи да плаќаат месечен паушал за паркинг-место, како по примерот во другите градови каде е воведено зонското паркирање. - Нема каде да ги паркираме возилата. Кога...

ВМРО-ДПМНЕ бара пониска цена за зонското паркирање во Тетово

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница на Советот на Општина Тетово, побара измени и дополнувања на тарифникот за зонско паркирање, односно воведување месечен билет со пониска цена за станарите од околните згради за паркирање во зоната А. На тој начин, според советниците од ВМРО-ДПМНЕ, би се решил проблемот со паркирањето на овие граѓани, затоа што со воведувањето на зонското, со...

„Костал Македонија“ ќе вложи 50 милиони евра во фабрика за полначи на електрични возила

„Костал Македонија“ ќе инвестира нови 50 милиони евра во изградба на фабрика за производство на полначи за електрични и хибридни возила во периодот од јули 2023 до декември 2026...