fbpx
Таг: зимско одржување

таг: зимско одржување

Приватни фирми ги одржуваат патиштата, „Македонија пат“ со застарена механизација

ЈП „Македонија пат“ одвоило над 325 милиони денари на приватни фирми за последните 3 сезони за зимско одржување на патиштата. И покрај тоа што има обврска да ја одржува патната инфраструктура, механизацијата на ова претпријатие е во амортизирана состојба. „Најитно и неодложно да се даде помош и поддршка во делот на механизација и вработувања, заради ризикот во кој свесно влегуваме...

Судот му го одзеде пасошот на поранешниот градоначалник на Прилеп, Марјан Ристески

На поранешниот градоначалник Марјан Ристески и на уште пет лица Основниот  суд Прилеп им изрече мерка за претпазливост, односно им ги одзеде пасошите. Тоа е направено на барање на Основно јавно обвинителство Прилеп, кое води истражна постапка по кривичната пријава за злоупотреба на службената положба и овластување поради сомнежи за местење тендери за зимско одржување на градот, информираат од Основниот...

Фрлени 30 тони сол на скопските улици

Откако утрово беа регистрирани првите врнежи на снег во СКопје оваа сезона, по што екипите на зимската служба на Град Скопје веднаш излегоа на терен и превентивно интервенираа на булеварите и магистралните улици кои се во надлежност на Градот, информира градската управа. Притоа превентивно на повеќе сообраќајници и критични точки биле растурени околу 30 тони сол.  Зимската служба на Град...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...