fbpx
Таг: зелени идеи

таг: зелени идеи

Прогласени победниците на натпреварот Зелени идеи 2024

Организацијата за социјални иновации „АРНО“ ги прогласи победниците од десеттото издание на натпреварот „Зелени идеи“ кои продолжуваат со натпреварување на регионално ниво во септември во Сараево, БиХ. Жири комисијата на натпреварот, во категоријата зелени идеи ги избра идеите „Урбана фарма во контејнер за производство на микрозелени со аеропонски систем на одгледување“ на Снежана Јаќовска, Интеллигент Индоор Фарм ДООЕЛ Скопје и...

Повик до младите да учествуваат на хакатонот Green Solutions

Средношколци, студенти и основачи/вработени во стартапи имаат можност до 1 септември да се пријават на отворениот повик за млади за учество на хакатонот Green Solutions, кој ќе се одржи на 15 и 16 септември 2023 години во Тетово. Хакатонот е организиран од SEEUTechPark и Институт Либерална Алтернатива (LAI) со поддршка на Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) под покровителство...

Можност за развој и поддршка на зелени бизниси – отворен натпреварот „Зелени идеи 2022“

Здружението за социјални иновации „АРНО“ вчера преку хибриден настан официјално го отвори годишниот натпревар „Зелени идеи“, со којшто ги повикува сите заинтересирани граѓани да аплицираат со свои зелени бизнис идеи. Хибридниот настан се одржа со вклучување од просториите на „Ракатрак“ - едукативен центар за животни вештини и локален зелен бизнис, чија идеја беше една од победничките при селекцијата во 2019...

Израелскиот претседател чекал 40 минути во авионот во Париз поради „безбедносна загриженост““

На израелскиот претседател Исак Херцог и на неговата делегација им било дозволено да излезат од авионот на парискиот аеродром дури откако поминале 40 минути во авионот „поради безбедносна загриженост“,...