fbpx
Таг: Здружение на информатичари на Македонија

таг: Здружение на информатичари на Македонија

Млади Македонци освоија сребро и две бронзи на Јуниорската балканска олимпијада по информатика

Еден сребрен медал, два бронзени медалa и една олимписка пофалба за македонските ученици на 15. Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика, која се одржува во Дорохои, Романија, информира Здружението на информатичари на Македонија. Младиот Благој Рујаноски од Прилеп освои сребро, а со бронза се стекнаа учениците Никола Стојковски од Скопје и Дамјан Давков од Штип. Најмалдиот учесник од Македонија, ученикот Владимир...
Харисон Форд во најновиот филм за Индијана Џоунс- фотографија од Lucasfilm Ltd

Времето на целосно дигитализирани актери доаѓа со брзи чекори напред

Едно од предвидувањата на научната фантастика за сосема „дигитализирани“ актери,  коишто можат целосно да бидат репродуцирани од компјутер со своите глас и појава - најчесто во верзија од нивната...