fbpx
Таг: законодавство на ЕУ

таг: законодавство на ЕУ

Порталб.мк: Првите потфрлања во однос на владиниот документ „Европа дома“

Почнаа првите пробивања на роковите од агендата „Европа дома“ на Владата на РСМ. Еден рок е пречекорен поради политичките пазарења, а неколку поради одолговлекувања од самите институции. Порталб.мк ги анализира целите и причините за непочитувањето на роковите. Првото поголемо потфрлување во оваа агенда е поништувањето и одложувањето на пописот на населението. Како што било планирано во овој владин документ, рокот...

Згрижувањето на уличните животни останува на поразително ниво

Светскиот ден на животните (4 Октомври) се одбележува со цел да се подобрат стандардите за благосостојба на животните. Но, додека глобално движење се стреми кон создавање свет во кој...