fbpx
Таг: закон за помулување

таг: закон за помулување

Повлечени споровите против државата, по донесувањето на законот за енергетика

Секретаријатот на Енергетската заедница денеска ги повлече поднесените барања за спорови против Македонија, соопштија од кабинетот на вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев. „По серија на јавни расправи во кои беа вклучени сите засегнати страни, во транспарентна постапка, Собранието на 21 мај 2018 година го донесе новиот Закон за енергетика, во кој се транспонирани ЕУ директивите и регулативите на Третиот...

Од безбедносни причини откажано бдеењето пред Уставниот суд

Граѓанската платформа „Ајде“ вечерва од безбедносни причини го откажа бдеењето пред Уставниот суд, по дојава дека владејачката партија со автобуси од целата земја носи луѓе за контрапротести. - Сметаме дека од безбедносни причини, најдобро е да се прекине бдеењето. Имаме дојава дека многу автобуси се тргнати за Скопје во организација на ВМРО-ДПМНЕ и нема потреба да се доведуваме до таква ситуација....

Европскиот предлог за отстранување на бугарското вето е достапен и на македонски јазик на владиниот сајт

Владата на РСМ попладнево го објави и на македонски јазик европскиот предлог, изработен за време на француското претседателство со ЕУ, за отстранување на ветото од Бугарија за почетокот на...