fbpx
Таг: Закон за основно образование

таг: Закон за основно образование

На час по физичко во „Киро Глигоров“: Правилни вежби за помали деформитети кај децата

Дваесет и пет деца влегуваат во сала и нестрпливо чекаат да започне часот по физичко образование. Наставникот Кристијан Здравковски, кој го предава овој предмет, ги реди на линија пред да започнат да ги прават вежбите за загревање и координација. Сите го гледаат внимателно и полека ги следат неговите насоки. Нивната одделенска наставничка Весна Чижбановска-Трифуновска, пак, седи на клупата и...

Годишно се решаваат по 13.000 предмети меѓу кои и на ученичко насилство

Државниот просветен инспекторат (ДПИ) е институцијата во која родителите можат да пријават насилство врз нивните деца што се случило на училиште. По пишувањето на „Мета“ на оваа тема, оттаму информираат дека во текот на една учебна година, при редовен или вонреден инспекциски надзор, просветните инспектори решаваат дури 13.000 предмети кои се однесуваат на овој и слични проблеми. Во ДПИ не...

Одржана комеморација во Цетиње, Црна Гора се простува со загинатите

Во црногорскиот град Цетиње денеска се одржа комеморација по повод загинувањето на граѓаните кои ги изгубија своите животи во петочкиот масакр, јавува весникот Побједа. На комеморацијата присуствуваа претседателот Мило...