fbpx
Таг: временска рамка

таг: временска рамка

МИОА: Започнува подготовката на акцискиот план за Партнерство за отворена власт 2024-2026

Започнува процесот на подготовка на шестиот национален Акциски план за Партнерство за отворена власт 2024-2026 (НАП 6), информира Министерството за информатичко општество и администрација. „Со цел навремено вклучување и предвидливост на процесот на ко-креација, Советот за Партнерство за отворена власт на петтата седница одржана на 17 мај, усвои временска рамка на активности за подготовка на НАП 6 2024-2026. Овде се...

Скратени термините за платено паркирање во Тетово во саботите и во зимскиот период

По веста на „Порталб.мк“ дека плаќањето за зонското паркирање во Тетово е подолго од повеќето други општини како Гостивар, Куманово и Скопје, Советот на општина Тетово донесе одлука за намалување на времетраењето на работата на паркингот во саботите и зимската сезона, пишува „Порталб.мк“. На 29-тата седница на општинскиот совет, на дневен ред беше и промената на правилникот за начинот и...

Зонското паркирање во Тетово се наплаќа подолго во споредба со другите градови

После 21 часот во Гостивар, Куманово и Скопје можете бесплатно да го паркирате возилото на местата за зонско паркирање. Но, во Тетово, ситуацијата е поинаква. Во овој град зонското паркирање важи до 23 часот. Во Тетово, исто така, нема олеснувања за сабота, споредено со споменатите градови, каде што во сабота се плаќа до 15 часот, а во недела паркирањето...

Димитров и Коѕиас имале „разговор без надмудрување“ и дефинирале временска рамка

Разговаравме за првпат за временската рамка и за чекорите кои ќе следат, доколку се постигне решение, односно како тоа ќе изгледа и ќе се имплементира. Ова беше разговор без надмудрување, со големо разбирање за потребите на другиот. Нашиот главен предизвик е како главните грижи на двете страни да ги составиме и да ја најдеме комбинацијата што ова ќе го...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...