fbpx
Таг: видеосигнал

таг: видеосигнал

За една година се очекува поставување на нова градобијна опрема, мислењата поделени

За една година се очекува поставување на сосема нова, современа и целосно автоматизирана градобијна опрема во земјава. Мислењата за оправданоста од поставување на истата, поделени и кај земјоделците и кај метеоролозите. Градобијната одбрана не функционира од 2008 година. Од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, работат на тоа да се постави сосема нова, современа и целосно автоматизирана опрема. Се очекува...

МТВ дише на стари апарати, има слаб видеосигнал, а за второ аудио нема абер

„Македонската радио-телевизија“ (МТВ) наместо да изгради мост на зближување, подигна јазични ѕидови помеѓу гледачите, кои засега се високи колку и самиот објект на телевизијата. Милена Атанасоска-Манасиева – ПИНА Програмите што на МТВ ги емитуваат албанската, турската, влашката и другите заедници во земјава, не стигаат до целата публика бидејќи и пет години по дигитализацијата, националниот сервис не обезбеди можност за повеќе аудиосигнали,...

Пендаровски: Ако од бугарска страна пак се спори идентитетот, да се повлечеме од преговорите

По денешната средба со членовите од Советот за безбедност, кажав дека откако францускиот предлог ќе влезе во Владата, очекувам во заклучоците на Влада, да стои дека од денот кога...