fbpx
Таг: видеоконференција

таг: видеоконференција

НАТО се подготвува за вториот бран на ковид-19

Чешка беше еден од сојузниците кои доставија медицинска опрема како помош на македонските напори во справување со пандемијата (Фото: НАТО)
Со спремни залихи медицинска опрема, посебен фонд и нов оперативен план, НАТО се подготвува за вториот бран на пандемијата на ковид-19. Ова е една од четирите точки на тридневниот состанок на сојузничките министри за одбрана, кој се одржува од 16 до 18 јуни преку видеоконференциска врска. Подготовката за вториот бран ќе биде главна тема на денешната сесија. Од почетокот на...

Одржана првата видеоконференција за бегалската криза

Денеска балканските координатори за бегалската криза ја одржаа првата видеоконференција, како што беше договорено во понеделеникот на самитот на лидерите на земјите од западно-балканската рута, сооошти вечерва Европската комисија. Како што информираат од ЕК, Грција на денешната видеоконференција дала извештај за начинот на кој ќе прими 50.000 бегалци, односно дека од вкупната бројка, 20.000 луѓе ќе бидат сместени во семејства,...

Украина нема да ги признае резултатите од псевдореферендумите за отцепување на делови од земјата

Украина и целиот свет нема да ги признаат резултатите од т.н. псевдореферендуми за повторно обединување со Руската Федерација, кои окупациските сили на југот на Украина планираат да ги одржат...