fbpx
Таг: велоштад

таг: велоштад

Почна изградбата на „Велоштад“ кај Транспортен центар

Започна фазата на реализација и партерно уредување на првонаграденото решение - „Велоштад“ од конкурсот за #ВелоПаркинг, информираат од Град Скопје. Проектот „Велоштад“ на младите Михајло Стојановски и Теа Дамјановска е избран како најкреативен дизајн на велосипедски паркинг кој ќе се постави на локација во склоп на Транспортниот центар Скопје, поконкретно делот кон улиците Владимир Комаров и булеварот Кузман Јосифовски Питу,...

Проектот „Велоштад“ е прогласен за најкреативен велопаркинг

Проектот „Велоштад“ на Михајло Стојановски и Теа Дамјановска е избран како најкреативен дизајн на велосипедски паркинг кој ќе се постави на локација во склоп на Транспортниот центар Скопје. Овој предлог е еден од предлозите на 11 тимови учесници на јавниот повик кој го објави Центарот за иновации на Град Скопје – Скопје Лаб. Целта на Вело паркингот е да...

ЗНМ, СЕММ и ССНМ: Владата со народни пари фаворизира одредени медиуми

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Сојузот за етика во медиумите (СЕММ) и Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку соопштение реагираа за присуството на новинари и...