fbpx
Таг: велопаркинг

таг: велопаркинг

Во Транспортен центар од денеска може да се паркираат велосипеди на неколку дена (галерија)

Отворен е велопаркингот во склоп на Транспортниот центар Скопје, реализиран според проектот „Велоштад“ на Михајло Стојановски и Теа Дамјановска, кој беше избран како најкреативен дизајн на велосипедски паркинг на јавниот повик кој го објави Центарот за иновации на Град Скопје – Скопје Лаб. „Се надеваме дека Велопаркингот ќе ги поттикне граѓаните поактивно да користат велосипеди и ќе придонесе кон повеќе...

Почна изградбата на „Велоштад“ кај Транспортен центар

Започна фазата на реализација и партерно уредување на првонаграденото решение - „Велоштад“ од конкурсот за #ВелоПаркинг, информираат од Град Скопје. Проектот „Велоштад“ на младите Михајло Стојановски и Теа Дамјановска е избран како најкреативен дизајн на велосипедски паркинг кој ќе се постави на локација во склоп на Транспортниот центар Скопје, поконкретно делот кон улиците Владимир Комаров и булеварот Кузман Јосифовски Питу,...

Со амбиција и добра комуникација до успешен проект за велопаркинг

Анастасија Ристеска и Тамара Џерков се двете студентки од Архитектонски факултет кои го освоија второто место на јавниот повик за решение за прототип велосипедски паркинг што го објави Центарот за иновации на Град Скопје. Нивниот проект е иновативен пристап на вело паркинг, односно држачи за велосипеди со соларни панели и место за одмор. Двете пријателки и колешки од факултет за...

Проектот „Велоштад“ е прогласен за најкреативен велопаркинг

Проектот „Велоштад“ на Михајло Стојановски и Теа Дамјановска е избран како најкреативен дизајн на велосипедски паркинг кој ќе се постави на локација во склоп на Транспортниот центар Скопје. Овој предлог е еден од предлозите на 11 тимови учесници на јавниот повик кој го објави Центарот за иновации на Град Скопје – Скопје Лаб. Целта на Вело паркингот е да...

ЗНМ, СЕММ и ССНМ: Владата со народни пари фаворизира одредени медиуми

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Сојузот за етика во медиумите (СЕММ) и Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку соопштение реагираа за присуството на новинари и...