fbpx
Таг: вебсајт

таг: вебсајт

Тринаесетгодишно момче од Скопје креираше веб-сајт за математички задачи

Во услови на корона кризата, со цел да им помогне на децата, a и на родителите, тринаесетгодишниот Влатко Стојкоски од Скопје креираше веб-сајт кој генерира основни математички задачи. Во моментов, достапни се онлајн задачи со собирање, одземање, множење и делење. Како што пишува на неговата веб страница, ова ќе им овозможи на децата да учат математика, а нивните родители да...

Апелација досуди условна казна за Мијалков за случајот „Плацевите на Водно“

Апелацискиот суд од Скопје со донесената пресуда ја замени затворската казна за ексдиректорот на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) Сашо Мијалков со условна осуда, додека ја зголеми затворската...