fbpx
Таг: Вавилон Берлин

таг: Вавилон Берлин

„Бункер“ го објави графичкиот роман „Вавилон Берлин“, за кој во Германија се сними и популарна серија

Криминалистичкиот роман на Фолкер Кучер, за којшто во Германија се снимија дури четири сезони од истоимената популарна серија, во земјава доби своја верзија во вид на графички роман (стрип-книга) на македонски јазик. Автор на графичкиот роман „Вавилон Берлин“ е Арне Јиш, додека издавач на македонски јазик е „Бункер“. Сценариото во графичкиот роман на Јиш е малку поразлично од сценариото на...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...