fbpx
Таг: уставен поредок

таг: уставен поредок

Кларк: Во интерес на земјата е да се најде излез од политичката криза што е можно побргу

„Од гледна точка на Обединетите нации, ние навистина би сакале да видиме брза разврска на кризата во согласност со уставниот поредок, бидејќи гласачите очекуваат нивната волја да биде почитувана“, вели генералниот потсекретар на Обединетите нации и администратор на УНДП, Хелен Кларк, во неделното интервју за „Радио Слободна Европа.“ Таа вели дека во интерес на земјата е да најде излез од политичката...

Ковачевски: Заврши времето на изобилство, сега мора да се штеди струја

Премиерот Димитар Ковачевски во одговор на пратеничко прашање истакна дека Владата има план за справување со енергетската криза и веќе ги има ставено во функција сите свои капацитети, посочувајќи...