fbpx
Таг: урбани уметници

таг: урбани уметници

Џиновски гнезда, герила-акција против уништувањето на зеленилото и на дрвјата во Скопје

Анонимни урбани уметници поставија уметнички инсталации, големи гнезда со јајца, на повеќе локации во Скопје, со кои сакаат да алармираат на сè поголемиот број исечени дрвја во градот. Во гнездата има порака „Ги исековте сите дрвја, каде да правиме гнезда? Птиците“. На овој начин тие сакаат да укажат дека за осум години градското зеленило е намалено за 40 отсто, што влијае на...

Одржана комеморација во Цетиње, Црна Гора се простува со загинатите

Во црногорскиот град Цетиње денеска се одржа комеморација по повод загинувањето на граѓаните кои ги изгубија своите животи во петочкиот масакр, јавува весникот Побједа. На комеморацијата присуствуваа претседателот Мило...