fbpx
Таг: Унија за Медитеранот

таг: Унија за Медитеранот

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Министрите за надворешни работи на 42 земји-членки на Унијата за Медитеранот, во рамки на Регионалниот форум што денеска се одржува во Барселона, Шпанија, едногласно донесоа одлука за полноправно членство на Северна Македонија во оваа организација. Унијата за Медитеранот ги вклучува сите земји-членки на ЕУ и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Во своето обраќање на свечениот чин на...

Српските телевизии „Н1″ и „Нова С” од полноќ не емитуваат програма

Српските телевизии „Н1″ и „Нова С” од полноќ не емитуваат редовни програми, а на екранот на црна заднина е испишана пораката „Мрак во Србија без слободни медиуми”. Сепак, нивните...