fbpx
Таг: уметничка резиденција Задар 2022

таг: уметничка резиденција Задар 2022

Отворен повик за учество на млади визуелни женски уметници на резиденција во Задар

На 10-ти јануари големиот проект „Rise Of Women“ го отвори повикот за учество на млади уметнички во резиденцијална програма од областа на визуелните уметности во Задар, Хрватска. Резиденцијата ќе се одржи во периодот од 3-ти до 8-ми мај 2022 година. Артистичката резиденцијална програма ќе обезбеди простор и услови за индивидуално и колективно креирање на уметнички дела и размена на знаење...

Јавното обвинителство со индикации дека д-р Жан Митрев може да ја напушти државата

Доктор Жан Митрев денеска бил повикан на распит во Основното јавно обвинителство од Скопје, во врска со предметот кој беше отворен по сторијата на Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ), за...