fbpx
Таг: туристички агенции

таг: туристички агенции

Домашните туристи се сламката за спасот на летната сезона (инфографик)

Тотален колапс ѝ се заканува на претстојна летна туристичка сезона поради состојбата предизвикана од корона вирусот во целата економија, при што најмногу и најбрзо на удар се најдоа секторите туризам, угостителство и транспорт, со илјадници работни места. Токму затоа досегашните мерки на Владата уште на стартот на кризата беа насочени кон поддршка на овие сектори. Сепак, туристичките работници не се...

Владата ја продолжи препораката за одложување на јавни собири и за спортски натпревари без публика до 13 март

Владата го прифати предлогот на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство да се продолжи препораката за ограничување на јавните настани со гости од странство, препораката за неодржување на поголеми јавни собири и настани, како и препораката спортските натпревари да се одржуваат без публика до 13 март 2020 година, и ги утврди како свои заклучоци и препораки до...

Македонците сè повеќе закупуваат грчки апартмани за цела сезона

Македонските туристи и годинава најмногу летуваат во Грција и Турција, но во пораст е интересот и за далечните дестинации поради сè поповолните понуди. Годинава интересно е тоа што има тренд на зголемување на побарувачката на закуп на апартмани во Грција за цела сезона, од мај до септември, што според туристичките работници е логично, заради исплатливоста на таквата зделка. - Закупот...

Глобал Војсис: Со интервенција на САД, Косово и Србија го решија спорот за регистарските таблички

Косово се заблагодарува на САД; Србија има свое толкување, пишува „Глобал Војсис“. Мета.мк го реобјавува оригиналниот напис, согласно договорот за соработка со „Глобал Војсис“. Два дена откако Косово и Србија...