fbpx
Таг: Цивика мобилитас

таг: Цивика мобилитас

Отворена изложбата „Мултикултурализмот низ објективот на младите“

Средношколците од Скопје кои учествуваа на обуките за фотографија и камера како креативни алатки, во рамки на проектот „Мултикултурализам и радикализација: Нови пристапи кон старите проблеми“ кој го спроведе здружението Нексус- Граѓански Концепт денеска ги претставија своите дела. Отворањето на изложбата насловена „Мултикултурализмот низ објективот на младите“ се одржа во просториите на Млади Хаб во центарот на градот. Средношколците во јавноста...

Утре конференција „Улогата на граѓанските организации во унапредување на просторот за нивно дејствување“

Балканската мрежа за развој на граѓанско општество утре во хотелот „Парк“ во Скопје организира регионалната конференција на тема „Улогата на граѓанските организации во унапредување на просторот за нивно дејствување“. Конференцијата е поддржана од програмата „Цивика мобилитас“. На настанот, претставници од реномирани граѓански организации од Македонија, Европа и од светот ќе споделат свои искуства и ќе дискутираат за тоа како да се унапреди просторот...

Утрово најзагадени се скопските населби Центар и Карпош

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање утрово измерија највисоки концентрации на честичките ПМ10 во Центар, односно 159,09 микрограми на еден кубен метар, во Карпош - 149,73 микрограми, Лисиче - 131,09 микрограми и во Гази Баба - 125,87 микрограми на еден кубен метар. Неодамна, на регионалниот форум на програмата за поддршка на граѓанското општество „Цивика мобилитас“  беше истакнато дека...

„Мерцедесот“ брендиран „Тоа на М“ тргна низ Македонија, денеска е во Битола

Битола денеска ќе биде првата дестинација на „мерцедесот“ брендиран „Тоа на М – по патот на хипокризијата и солидарноста“, кој е главниот реквизит во акцијата на невладината организација „Аква“ од Струга и на „Цивика мобилитас“, чии членови со автомобилот, купен илјадапати поевтино (за нешто повеќе од 500 евра), ќе патуваат низ Македонија и ќе ги прашуваат граѓаните дали чуле...

Украина нема да ги признае резултатите од псевдореферендумите за отцепување на делови од земјата

Украина и целиот свет нема да ги признаат резултатите од т.н. псевдореферендуми за повторно обединување со Руската Федерација, кои окупациските сили на југот на Украина планираат да ги одржат...