fbpx
Таг: Тилен Смолникар

таг: Тилен Смолникар

Словенечки владин функционер разрешен поради неодговорени новинарски прашања

Словенечки владин функционер бил разрешен бидејќи не одговорил на новинарски прашања што му биле поставени во интервју. Имено, словенечката влада го разрешила шефот на секторот за обновлива енергија, Тилен Смолникар, еден ден по засрамувачкото интервју со новинарката Леа Мајцен, во кое се гледа дека тој нема основни познавања за својата работа. Во обидот на Мајцен да го интервјуира Смолникар, на 16...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...