fbpx
Таг: ТХП

таг: ТХП

ТХП против новиот косовски амбасадор, контроверзниот Ѓерѓ Дедај

Партијата за движење на Турците во Македонија (ТХП) испрати писмо до претседателот Ѓорге Иванов и до министерот за надворешни работи Никола Димитров и побара во рамките на своите можности да го спречат назначувањето на досегашниот заменик-министер за надворешни работи на Косово, Ѓерѓ Дедај, на функцијата амбасадор во Македонија. „Партијата за движење на Турците во Македонија, како и целата турска јавност...

Партијата за движење на Турците бара итно извинување од Павловиќ – Латас

Главниот и одговорен уредник Драган Павловиќ – Латас во дневникот на „Сител“ упати огромна навреда кон турската нација, нарекувајќи ги Турците лажговци, вели Партијата за движење на Турците во Македонија (ТХП). „Ваквиот вокабулар не само што не е професионален, туку е големо омаловажување за целата 300-милионска турска нација и претставува огромен удар врз пријателските односи меѓу Република Македонија и Република...

МИМ го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“

Македонскиот институт за медиуми го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“ во кој ќе бидат доделени три годишни награди во категориите најдобра истражувачка сторија, најиновативен новинарски производ...