fbpx
Таг: Тедрос Аданом Гебрехесус

таг: Тедрос Аданом Гебрехесус

СЗО ги анализира податоците за Oмикрон кој се шири со брзина досега невидена кај претходните варијанти

Светската здравствена организација (СЗО) денес ќе одржи консултации за преглед на новите податоци поврзани со варијантата на коронавирусот, Oмикрон. Експертите ќе ги разгледаат достапните докази по што критички ќе ги оценат податоците и ќе го сумираат толкувањето на доказите и следните чекори, наведено е во соопштението. Претходно Тедрос Аданом Гебрехесус, на СЗО предупреди дека Омикрон се шири со најголема брзина...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...