fbpx
Таг: Сулејман ефенди Реџепи

таг: Сулејман ефенди Реџепи

Финансиска полиција демантира дека направила контрола во просториите на ИВЗ

Управата за финансиска полиција денеска демантираше дека вчера извршила увид и контроли во седиштето на Исламската верска заедница во Скопје. Финансиска полиција информира и дека воопшто не презела никакви дејствија досега за контролирање на финансиското работење на ИВЗ, но и дека вчера примила писмена пријава за финансиска контрола во ИВЗ. Случајот ескалираше вчера, откако приврзаниците на Скендер Бузаку објавија дека...

Судир во ИВЗ, Бузаку се прогласи за реис, Реџепи ја оспори одлуката и посака смрт за судијката

Поглаварот на Исламската верска заедница (ИВЗ), Сулејман Реџепи, откако вчера Скендер Бузаку се прогласи за нов Реис-ул-улема на ИВЗ, рече дека на вонредниот состанок во Факултетот за исламски науки во Кондово, Ријасетот решил дека ќе се вклучи во пропагандата против власта доколку нема реформи во правосудството во земјата. Според него, со фалсификуван судски процес им е преземено седиштето, а...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...