fbpx
Таг: судски спор

таг: судски спор

Конзулатот во Венеција и амбасадата во Рим со блокирани тековни, плаќаат преку приватни сметки

Генералниот конзулат на земјава во Венеција и амбасадата во Рим не можат да отворат сметки за редовно работење поради судски спор со лице кое порано било ангажирано со договор на дело во конзулатот во Венеција, открива Државниот завод за ревизија во извештајот за работењето на Министерството за надворешни работи. Тие сега се снаоѓаат со исплати преку сметка на лично...

Европската Унија во судски спор против Кина поради извозните ограничувања

Европската Унија поведе нов судиски спор против Кина пред Светската трговска организација (СТО) поради царината и квотите што ги применува на извозот на 11 клучни метали и суровини. Со оваа тужба ЕУ им се придружи и на САД, кои го тужеа Пекинг за неоправдано фаворизирање на кинеската индустрија. Претставници на ЕУ соопштиле дека официјален Пекинг ги крши прописите на СТО со воведување...

Организаторите со напори да спречат провокации на протестот „Србија против насилство“

Српските пратеници Мирослав Алексиќ, Славица Радовановиќ и Срѓан Миливојевиќ, коишто се меѓу организаторите на протестите „Србија против насилство“ утре ќе се координираат со Полициската управа за Белград за да...