fbpx
Таг: стриминг

таг: стриминг

Започна IGN Summer of gaming 2021, презентирани нови игри

Преку стрим во живо, на 11-ти јуни започна настанот IGN Лето на Игри 2021 (IGN Summer of gaming 2021) преку IGN Expo стримот, каде се презентираа светски премиери на повеќе нови игри, различни од оние кои ги рекламираат другите вакви настани. https://www.youtube.com/watch?v=WW_dt_Q0aeI *Снимката на YouTube од почетокот на настанот Покрај големата популарност на пукачките игри FPS (First Person Shooter) како Counterstrike, Overwatch,...

Лудвиг Агрен го сруши рекордот со најмногу претплатници на Twitch, стримувајќи 31 ден без престан

Лудвиг Агрен
Јутјуберот и стример Лудвиг Агрен го постигна новиот рекорд за најголем број претплатници на Twitch, надминувајќи ја бројката од 282.000 претплатници, откако 31 ден без престан стримуваше на платформата. Таканаречениот „субатон“ - претплатнички маратон, Лудвиг го започнал на 14 март и во тој момент неговиот канал броел само 1.730 претплатници. Оттогаш, секој нов претплатник додавал нови 10 секунди на стриминг...

Ги запознаваме ретките болести – Канаванова болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година,...