fbpx
Таг: спонтан абортус

таг: спонтан абортус

Нема докази дека вакцините се штетни во бременоста

Пријавите во системот на ВАЕРС не може да се земаат и толкуваат како пријави за причинско последично поврзани со вакцината, како што тоа се прави во овој пост на Фејсбук . Само затоа што некој пријавил некаков несакан ефект – настан, не значи дека е докажано дека тој ефект го предизвикала вакцината, токму на тоа  предупредува и ВАЕРС во...

Вакцините не се најголемото убиство во историјата на медицината

Во постот неточно се тврди дека вакцинацијата е најголемото убиство во историјата на медицината. Во САД, на пример, се пријавени само мал број на смртни случаи  после вакцинација, а Центарот за контрола и превенција на болести не најде линк меѓу тие пријави и двете дози вакцина. Постот, исто така, инсинуира дека вакцините не се безбедни за бремени жени. Повеќе...

Не е вистина дека бебињата на вакцинирани мајки развиваат ВАИДС

Од почетокот на вакциналната кампања до денес се шират дезинформации дека вакцините се штетни за мајките и нивните бебиња, сепак тие не се фактички поткрепени. Пребарувањето во легитимната биомедицинска литература не пронаоѓа термин „вакцинален имунодефицитарен синдром”. Тврдењето во постот дека вакцините предизвикуваат ВАИДС кај бебињата – намалена функција на имунолошкиот систем, затоа што нивните мајки се вакцинирани,  е дезинформација. Во реалноста,...

Вистиномер: Бремена жена немала спонтан абортус по вакцинација за ковид-19

Во информација споделена на Фејсбук пост, се тврди дека жената на фотографијата, претставена како доктор Сара Белтран Понсе, имала абортус неколку денови откако ја примила вакцината на Фајзер против ковид-19. Според објавата од 7 февруари 2021 година, жената  наводно „си го убила нероденото дете, заради својата глупава глава без интелигенција и без верба во Бог, и се вакцинирала против...

„Ориентациска недела“ за подобро снаоѓање на бруцошите на ФИНКИ

Факултетското студентско собрание на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) втора година по ред организира „Ориентациска недела“ – настан кој има за цел да ги воведе студентите...