fbpx
Таг: Софија Стојановска

таг: Софија Стојановска

Младите меѓусебе разговараат за менталното здравје, на потег се родителите, училиштата и институциите

Менталното здравје е важна тема за која младите меѓусебе разговараат, тие го направија првиот чекор во однос на отвореноста да зборуваат за сопствената ментална хигиена, имаат желба да одат на психолог, сакаат да разговараат за тоа што им се случува, но најчесто тоа го прват со своите врсници. Дијана Мицевска од Здружението „Младите можат“ за „Мета.мк“ вели дека младите веќе...

Ревизорите со критики за спроведување на мерките за ублажување на климатските промени во земјава

Многу зборување и ветувања, но малку реализација на дело. Државниот завод за ревизија (ДЗР) со серија на критики кон властите во врска со спроведувањето на мерките и политиките за...