fbpx
Таг: Словенски Марш

таг: Словенски Марш

Венецуелски оркестар од 8.573 музичари со нов Гинисов рекорд за свирење на „Словенскиот Марш“ на Чајковски

Венецуелскиот Национален Систем за младински и детски оркестри познат како „Еl Sistema“ го постави новиот Гинисов рекорд за светски најголемиот окрестар што брои 8.573 музичари кои свират заедно, објави Ројтерс. Во видеото кое беше објавено во саботата музичари на возраст од 12 па до 77 години се обединија заедно да ја отсвират пет минутната композиција 'Словенски Марш' на Чајковски. За...

ЗНМ, СЕММ и ССНМ: Владата со народни пари фаворизира одредени медиуми

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Сојузот за етика во медиумите (СЕММ) и Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку соопштение реагираа за присуството на новинари и...