fbpx
Таг: Сараќино

таг: Сараќино

Вандали оштетија инструменти за рано предупредување од поплави во Вардар кај тетовско Сараќино

Штета во висина од 5.000 до 10.000 евра е направена врз инструментите за рано предупредување од поплави на хидролошката станица „Саракинци“ поставена во реката Вардар кај тетовското село Сараќино. „Минатата недела наша екипа ја посети станицата во Сараќино со цел да утврди зошто нема податоци на нашата веб страна, при што беа забележани оштетувања на инструментот. Денес наша екипа повторно...

Протест на жители од тетовско Сараќино поради узурпација на игралиште и на пат

Жители од тетовското село Сараќино одржаа мирен протест пред зградата на Општина Тетово, од каде побараа да им се врати дел од земјиштето на фудбалското игралиште и дел од локалниот пат, кој, како што велат, им е узурпиран од нивниот соселанец Аритон Тодоровски. Велат дека игралиштето му припаѓало на селото, а патот го користеле неколку генерации. - Сега сме без...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...