fbpx
Таг: Руски доктор

таг: Руски доктор

Списанија за алтернативна медицина продолжуваат да го промовираат култот на Путин во Македонија и во регионот

Мрежата на списанија кои го промовираат „брендот Русија“ и ликот на Путин во формат на совети за алтернативна медицина продолжува да функционира во повеќето држави кои настанаа по распадот на Југославија.   „Мета.мк“ во април 2019 година објави анализа со која укажа на влијанието на две мрежи списанија, кои потекнуваат од Србија и кои се дистрибуираат и преку директен извоз во Босна и...

Списанија за алтернативна медицина ја промовираат Русија на Балканот

Еден метод за ширење на руското влијание на Балканот е преку списанијата за алтернативна медицина. Додека весникарството во сите балкански земји е во стрмоглав пад, бројот на списанија со наслови како „Руски доктор“, „Руски тревар“, „Руска енциклопедија на здравјето“ се зголемува од 2015 година досега. Најмалку пет од нив потекнуваат од Србија и се распространуваат преку трафиките во соседните...