fbpx
Таг: ревакцина

таг: ревакцина

Вчера дадени 4.961 дози ковид вакцини, досега имунизирани 47 отсто од полнолетните граѓани

Министерството за здравство соопшти дека вчера биле дадени вкупно 4.961 дози вакцини против ковид-19, од кои 1.721 биле прва доза, 1.030 граѓани биле ревакцинирани, а 2.210 примиле трета доза вакцина. Заклучно со 15 ноември, вкупно биле вакцинирани 815.523 граѓани, ревакцинирани се 785.916, а трета доза примиле 56.349 граѓани. Во проценти, 57 отсто од граѓаните над 40-годишна возраст се ревакцинирани, а 33...

Ревакцинирани се 47 отсто од полнолетните граѓани во државата

Во петокот и во саботата аплицирани се вкупно 4.684 дози вакцини, од кои 1.133 се аплицирани како прва доза, 916 се ревакцинирани, а 2.635 граѓани примиле трета доза вакцина, информираат во Министерството за здравство. - Заклучно со 13 ноември вкупно се вакцинирани 813.782 граѓани, ревакцинирани се 784.833, а трета доза примиле 54.170 граѓани. 56 отсто од граѓаните над 40 годишна...

За два дена аплицирани 7.169 вакцини против ковид-19, интересот најголем за трета доза

Министерството за здравство информира дека во изминатите два дена аплицирани биле вкупно 7.169 дози вакцини против ковид-19, од кои 1.389 се аплицирани како прва доза, 1.364 се ревакцинирани, а 3.433 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 11 ноември, вкупно во земјава се вакцинирани 812.631 граѓани, ревакцинирани се 783.880, а трета доза примиле 51.531 граѓани. Притоа, 54 отсто од граѓаните над...

Во два дена аплицирани 8.518 дози вакцини против ковид-19, мал е интересот за прва доза

Интересот за примање на прва доза вакцина против ковид-19 останува мал помеѓу граѓаните, иако само 39 отсто од целата популација е вакцинирана со барем една доза. Во меѓувреме, изминативе денови растат бројките на новозаболени лица, па така бројот на активни случаи се зголеми на над 8.000. Во понеделникот и вторникотбиле аплицирани вкупно 8.518 дози вакцини, од кои 1.883 се аплицирани...

Вчера аплицирани 3.838 дози вакцини против ковид-19, најголем интерес има за трета доза

Имунизацијата на населението против ковид-19 во земјава продолжува првенствено за оној дел од популацијата којшто веќе прими две дози вакцини. Министерството за здравство информира дека во текот на вчерашниот ден биле аплицирани вкупно 3.838 дози вакцини, од кои 758 се аплицирани како прва доза, 787 се ревакцинирани, а 2.293 граѓани примиле трета доза вакцина. „Заклучно со 3 ноември вкупно се...

МЗ: Во изминативе два дена аплицирани 9.009 дози вакцини против ковид-19

Во изминатите два дена аплицирани се вкупно 9.009 дози вакцини, од кои 1.873 се аплицирани како прва доза, 1.580 се ревакцинирани, а 5.536 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 2 ноември, вкупно се вакцинирани 806.781 граѓани, ревакцинирани се 777.655, а трета доза примиле 36.424 граѓани. 54 отсто од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани, а 33 отсто од...

МЗ: Ревакцинирани 46 отсто од полнолетните граѓани во државата

Во петокот и во саботата аплицирани се вкупно 5.556 дози вакцини, од кои 950 се аплицирани како прва доза, 1.124 се ревакцинирани, а 3.482 граѓани примиле трета доза вакцина, информираат од Министерство за здравство. „Заклучно со 31 октомври вкупно се вакцинирани 805.008 граѓани, ревакцинирани се 775.825, а трета доза примиле 30.852 граѓани. 54 проценти од граѓаните над 40 годишна возраст...

МЗ: Ревакцинирани 46 отсто од полнолетните граѓани и 38 отсто од целото население

Во текот на вчерашниот ден се ставени вкупно 4.797 дози вакцини против ковид-19, од кои 734 се прва доза, 876 се ревакцинирани, а 3.187 граѓани примиле трета доза вакцина, соопшти Министерството за здравство (МЗ). До вчера вкупно се вакцинирани 804.151 граѓани, ревакцинирани се 774.464, а трета доза примиле 27.298 граѓани. Во проценти, 54 отсто од граѓаните над 40-годишна возраст се ревакцинирани,...

МЗ: Ревакцинирани 46 отсто од полнолетните граѓани во државата

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 5.532 дози вакцини, од кои 666 се аплицирани како прва доза, 1.050 се ревакцинирани, а 3.816 граѓани примиле трета доза вакцина, информираат од Министерство за здравство. „Заклучно со 27 октомври вкупно се вакцинирани 803.408 граѓани, ревакцинирани се 773.537 а трета доза примиле 24.021 граѓани. 54 проценти од граѓаните над 40 годишна возраст...

Вчера биле аплицирани 7.739 дози вакцини против ковид-19, расте интересот за трета доза

Во текот на вчерашниот ден се дадени вкупно 7.739 дози вакцини против ковид-19, од кои 748 се прва доза, 1.629 се ревакцини, а 5.362 граѓани примиле трета доза вакцина, соопшти Министерството за здравство (МЗ). Од почетокот на вакцинацијата против ковид-19 во земјава до вчера се вакцинирани 801.988 граѓани, ревакцинирани се 771.165, а трета доза примиле 15.851 граѓани. Дури 54 отсто од...

МЗ: Ревакцинирани се 46 отсто од полнолетните граѓани во земјава

Во текот на вчерашниот ден дадени се вкупно 2.919 дози вакцини, од кои 565 се прва доза, а 1.286 се ревакцини. Трета доза примиле 1.068 граѓани, соопшти Министерството за здравство. Заклучно со 20 октомври вкупно се вакцинирани 800.357 граѓани, ревакцинирани се 766.521 а трета доза примиле 2.365 граѓани. 54 отсто од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани, а 33...

Вакцинираните со кинеските вакцини, трета доза може да добијат најрано по три месеци од ревакцината

Националниот Комитет за имунизација денеска донесе одлука со која препорачува граѓаните кои се вакцинирани и ревакцинирани со вакцините на кинеските производители Синовак и Синофарм, трета доза вакцина може да примаат после изминати три месеци од ревакцинација. Вакцинацијата со трета доза е со вакцина на производителот Фајзер, а вакцинацијата е без закажан термин, на кој било вакцинален пункт во државата. За...

МЗ: Ревакцинирани 45 проценти од полнолетните граѓани во државата

Вчера и во петокот аплицирани се вкупно 4.418 дози вакцини, од кои 1.132 се аплицирани како прва доза, 3.129 се ревакцинирани, а 157 граѓани примиле трета доза вакцина. „Заклучно со 9 октомври вкупно се вакцинирани 795.186 граѓани, ревакцинирани се 748.563, а трета доза примиле 782 граѓани. 53 проценти од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани, а 33 проценти од...

МЗ: Вчера се аплицирани 2.798 вакцини

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 2.798 дози вакцини, од кои 745 се аплицирани како прва доза, 1.999 се ревакцинирани, а 54 граѓани примиле трета доза вакцина, информираат од Министерство за здравство. „Заклучно со 7 октомври вкупно се вакцинирани 793.987 граѓани, ревакцинирани се 745.415, а трета доза примиле 625 граѓани. 53 отсто од граѓаните над 40 годишна возраст...

Интересот за имунизација против ковид-19 опаѓа, вчера 873 лица примиле прва доза вакцина

Изминативе денови спласнува интересот на граѓаните за имунизација против ковид-19, а многу мал е и бројот на лица што се одлучуваат да примат трета доза на вакцина. Податоците на Министерството за здравство велат дека вчера само 873 лица примиле прва доза на вакцина против ковид-19, додека ревакцинирани биле 2.513 граѓани. Трета доза вакцина вчера примиле 72 граѓани. За разлика од...

Две дози вакцини до сега примиле 35 отсто од вкупната популација во земјата

Во државата до сега две дози вакцина примиле околу 35 отсто од целата популација, соопшто Министерството за здравство. Ако се земат предвид само полнолетните граѓани над 18 години овој процент се качува на 44 отсто. Инаку, вчера биле ставени 3.845 дози вакцини, од кои 958 прва доза, 2.813 втора и 74 трета доза вакцина против ковид-19. „Заклучно со 5 октомври вкупно...

МЗ: Ревакцинирани 44 проценти од полнолетните граѓани во државата

Во текот на вчерашниот ден, аплицирани биле вкупно 5.246 дози вакцини против ковид-19, од кои 1.253 се аплицирани како прва доза, 3.897 се ревакцинирани, а 425 граѓани примиле трета доза вакцина, информираат од Министерството за здравство. „Заклучно со 4 октомври вкупно се вакцинирани 791.141 граѓани, ревакцинирани се 737.979, а трета доза примиле 96 граѓани. 53 проценти од граѓаните над 40...

МЗ: Ревакцинирани 43,6 проценти од полнолетните граѓани во државата

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 3.014 дози вакцини, од кои 1.240 се аплицирани како прва доза, 1.730 се ревакцинирани, а 44 граѓани примиле трета доза вакцина. „Заклучно со 29 септември вкупно се вакцинирани 786.979 граѓани, ревакцинирани се 726.625, а трета доза примиле 181 граѓани. 52 проценти од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирании, а 32 проценти...

МЗ: Од денеска се дава трета доза вакцина против ковид-19, без закажување термин

Министерството за здравство (МЗ) информира дека почнувајќи од денеска, со трета доза вакцина може да се вакцинираат здравствените работници, граѓаните над 60 години и лицата кои имаат имунокомпромитирана здравствена состојба. Условот е да се поминати 6 месеци од примената ревакцина. Во текот на минатата седмица, јавните здравствени организации беа информирани дека здравствените работници независно од возраста, може да примаат трета...

МЗ: Вчера се аплицирани 7.518 вакцини против ковид-19

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација. На вакциналните пунктови во државата и на терен, заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 778.408 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 1.624 граѓани, а вчера вкупно се вакцинирале 7.518 граѓани. Во државата вкупно се аплицирани 1.482.287 дози вакцини, а ревакцинирани се 703.878 граѓани. „Со...

Човекот што пукаше во масовниот убиец во Цетиње сè уште недостапен за полицијата

Жителот на Цетиње што вчера попладнето го застрелал и најверојатно го убил масовниот убиец Вук Бориловиќ (34), којшто претходно уби 10 луѓе и рани шестмина,од кој еден е полицаец,...