fbpx
Таг: РегулаторнаКомисијаЗаЕнергетика

таг: РегулаторнаКомисијаЗаЕнергетика

Протест пред Регулаторна комисија за енергетика

Граѓани кои се исклучени од системот за парно греење, денеска протеситраа пред Регулаторната комисија за енергетика, објави „Фокус“. Тие најавија дека правдата ќе ја бараат во судот во Стразбур, оти домашните судови го затвориле нивниот случај. Тие и понатаму нема да бидат корисници на парно, но секој месец ќе плаќаат паушални сметки, како и досега, со објаснување дека користат топлина...

Во првиот Фаб Лаб на Технолошко-металуршкиот факултет младите иноватори ќе може да развиваат свои продукти

Млади иноватори на возраст од 15 до 29 години ќе можат да развиваат и тестираат иновативни идеи до создавање продукт-прототип во првата лабораторијата за производство и прототипирање Ино Фаб...