fbpx
Таг: радијатори

таг: радијатори

РКЕ: Грејната сезона почнува утре

Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и управување со комунален отпад (РКЕ) ја информира јавноста дека согласно правилата за снабдување со топлинска енергија и Тарифниот систем за продажба на топлинска енергија грејната сезона започнува на 15 октомври 2023 година и завршува на 15 април 2024 година, со можност да се продолжи уште 15 дена во зависност од надворешните температури. „Сведоци...

Регулаторна: Ако парното недоволно загрева, сметката треба да биде пониска

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕВУ) соопшти дека според Правилникот за утврдување на квалитетот на испорачаната топлинска енергија, ако парното греење е недоволно, корисниците треба да добијат пониски сметки. За тоа да се случи, првин е потребно корисниците да добијат решение од страна на комисијата за проверка на квалитет на испорачаната топлинска енергија дека имаат неквалитетна испорака...

РКЕВУ: Грејната сезона може да започне и порано

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕВУ) соопшти дека доколку прогнозата за средната надворешна температура за следниот ден е помала или еднаква на 12 Целзиусови степени, грејната сезона може да започне и порано, односно на 1 октомври. „Официјално грејната сезона започнува од 15 октомври и трае до 15 април следната година, но доколку добиеме податоци...

Грејната сезона може да почне порано од 15 октомври

Дистрибуција на топлина „Балкан енерџи“ од 1 октомври ќе почне со секојдневни ладни проби на системот за топлинска енергија, а целта е да се подготви и да се провери целосно системот за топлинска енергија за претстојната грејна сезона, информираат од компанијата. - Имајќи предвид дека доколку се случи пад на температурата, грејната сезона може да почне порано од 15 октомври, проверката на...

Повредена млада мечка на патот Тетово-Непроштено по удар од автомобил

Доцна вечерва на локалниот пат Тетово - с. Непроштено патничко моторно возило удрило во млада мечка која го минувала патот заедно со мајката и уште две помали мечиња, соопшти...