fbpx
Таг: професори

таг: професори

„Студентски пленум“ денеска ќе маршира против екстерното оценување

„Студентски пленум“ денеска најави марш пред надлежните институции со порака да се сопре воведување на новото законско решение за екстерно тестирање на студентите. Студентите очекуваат подршка од своите колеги, но и од професорите. Според најавите од Министерството за образование и наука, испитот треба да се спроведува двапати: првпат кога студентот ќе ја заврши втора година од студиите, со прашања од сите предмети...

Македонија ќе донира зимска опрема за украинските војници

Македонската влада на денешната седница донесе одлука за донација на зимска опрема кон Министерството за одбрана на Украина. Станува збор за ветровки, џемпери и ќебиња кои се донација од...