fbpx
Таг: Проект среќа

таг: Проект среќа

Ученици од „Ѓорѓија Пулевски“ донираа пари за топол оброк за нивните врсници

Ученици во основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ во Аеродром, донирале пари за да можат нивни врсници да си дозволат да имаат топол оброк додека се на училиште, беше објавено денеска на фан-страницата на хуманитарната организација „Проект среќа“. Оваа акција ја иницирала наставничката Катерина Лазев од одделенито 4-2, која вели дека учениците во ова одделение веќе се навикнати да прават добри...

Фестивал за промоција на феминистичката култура во кино „Фросина“ на 6 април

Во киното „Фросина“ (Младински културен центар - Скопје) на 6 април, со почеток во 20 часот, ќе се прикаже единаесеттото издание на единствениот фестивал за промоција на феминистичката култура...