fbpx
Таг: приоднеси

таг: приоднеси

СДСМ: Зошто буџетите на фондовите за пензиско и за здравствено осигурување се празни?

Новите законски решенија ќе доведат до тоа работодавците да настојуваат да ги спуштат договорите за дело под минималната плата за да ги избегнат дополнителните плаќања за здравствено и за пензиско осигурување, рече на прес-конференција Мила Царовска, претседателката на Kомисијата за труд и социјална политика на СДСМ. - На овој начин, голем број граѓани не само што ќе останат без пензиско...

Иран ја распушта моралната полиција поради протестите, соопшти главниот обвинител во земјата

Иранската морална полиција, која е задолжена да го спроведува исламскиот кодекс на облекување во земјата, е распуштена, соопшти иранскиот главен јавен обвинител Мохамед Џафар Монтазери, а пренесоа повеќе новински...