fbpx
Таг: пречки во комуникација

таг: пречки во комуникација

ДЗС со извинување до јавноста и до Телеком: техничките проблеми беа спорадични и изолирани

Државниот завод за статистика (ДЗС) попладнево соопшти дека пописот денеска бил во прекин не на целата територија на државата туку само спорадично и на одредени локации. Главната причина не бил прекинот на интернет конекцијата туку преоптовареноста на апликацијата. За изјавата на директорот на заводот Апостол Симовски дека пописот е во прекин поради проблеми со интернетот, велат дека се должи...

Студенти од ФЕИТ креираа алатка „Говорко“ за полесна комуникација на децата со попречен говор

Неколку студенти од Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во соработка со експертите од Здружението „Отворете ги прозорците“ и Здружение за рана стимулација, развој и игра кај деца „Креатива Исток“ ја креираа алатката „Говорко“ кој ќе им помогне на децата со пречки во комуникацијата полесно да ги изразат своите мисли, потреби и чувства. Алатката функционира на принцип со...

Украина нема да ги признае резултатите од псевдореферендумите за отцепување на делови од земјата

Украина и целиот свет нема да ги признаат резултатите од т.н. псевдореферендуми за повторно обединување со Руската Федерација, кои окупациските сили на југот на Украина планираат да ги одржат...