fbpx
Таг: правда за децата

таг: правда за децата

Иницијатива на УНИЦЕФ и ЕУ за учество на младите во реформа на системот за правда за децата

УНИЦЕФ, Делегацијата на Европската унија и други партнери промовираа две нови иницијативи за поттикнување на учество на децата во изработка на решенија за пристап до правда за децата и надоградба на капацитетите на стручните лица што работат со деца во ризик. На почетната работилница за правата на децата што се одржа изминатиов викенд, 60 деца и младинци се придружија на...

Одржана комеморација во Цетиње, Црна Гора се простува со загинатите

Во црногорскиот град Цетиње денеска се одржа комеморација по повод загинувањето на граѓаните кои ги изгубија своите животи во петочкиот масакр, јавува весникот Побједа. На комеморацијата присуствуваа претседателот Мило...