fbpx
Таг: права на жените

таг: права на жените

„Ќе преживеат ли жените овде?“ – в среда Марш за женските права

Платформата за родова еднаквост повика на Марш за женските права што ќе се одржи во среда, на 8 март, Меѓународниот ден за економска, политичка и општествена борба за рамноправност на жените. Маршот ќе започне во 18 часот на плоштадот Филип Втори, а ќе се маршира под слоганот „Ќе преживеат ли жените овде?“. Овој марш, велат од Платформата, е протестен одраз на...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...